"Hallo..."  "Dit is de voicemail van de toekomst..."  "Ik ben er nog even niet..."  "Maar spreek je bericht in na de piep..." 

Over berichten aan de toekomst

WAT IS BERICHTEN AAN DE TOEKOMST?
Berichten aan de Toekomst is dus eigenlijk een moderne tijdcapsule. Via een ouderwetse telefoon, die deel uitmaakt van het eerste deel van de installatie, kan iedereen zijn of haar persoonlijke boodschap aan de toekomst achterlaten. Het tweede deel van de installatie deelt de ingesproken boodschappen met andere mensen. Dit delen van berichten gaat ook via een telefoon. Af en toe gaat de telefoon over. Wie de hoorn oppakt hoort één van de ingesproken boodschappen. De berichten vertellen iets over de achtergrond van de spreker en over hun plek in de samenleving. Ze zijn gekleurd door ervaringen en persoonlijke visies. Maar ook door het eigen verleden. Het zijn momentopnames uit het nu, die er anders uitziet dan momentopnames van tien jaar geleden en die zeker ook zullen verschillen met de momentopnames tien jaar vanaf nu.

IEDEREEN HEEFT DE TOEKOMST
De toekomst is van en voor alle mensen. De toekomst sluit niets en niemand uit. Daarom kan iedereen die onze Berichten aan de Toekomst installatie tegenkomt daar een bericht achterlaten. En om een zo divers mogelijk publiek te bereiken zetten we de installatie op verschillende plaatsen neer. Dus niet alleen op scholen, maar ook in wijkcentra, buurthuizen, verzorgingshuizen, winkelcentra, pretparken, op weekmarkten, festivals, politieke bijeenkomsten, de kermis of midden in de natuur. Zo wordt de toekomst ook echt meerstemmig en kunnen we meerdere mensen inspireren.